Distriktskampen och Queens & Kings Tournament 2023

Ungdomskommittén erbjuder platser till Stockholm för att spela 2023 års upplagor av Distriktskampen och Queens & Kings Tournament!

Skånes bowlingförbund har för avsikt att åter igen deltaga i Stockholms bowlingförbunds 2 juniortävlingar - Distriktskampen och Queens & Kings tournament som spelas 10-11 juni 2023 och nu har vi äntligen fått ihop ekonomin så vi kan börja planerandet! Vi kan i år erbjuda 12 platser. Läs mer om tävlingarna och resan här nedan.
(OBS! läs hela texten innan ni skickar in en intresseanmälan!)

Distriktskampen
Distriktskampen är en 3-manna tävling för landets olika distrikt. Tävlingens syfte är att ge unga lovande spelare en möjlighet att tillsammans som lag mäta sig mot andra distrikt. Kanske kan detta bli en SM-form i framtiden… Det är endast distriktsförbund som kan anmäla lag till tävlingen. Killar spelar mot killar och tjejer spelar mot tjejer. Nytt för i år är att det är både en U16-klass och en U21-klass. Max 3 klot per spelare.
Kvalspelet spelas den 10/6 på New Bowl Center, Gullmarsplan. Lagen lottas antingen till start i block 1 kl. 09:00-12:45 eller till start i block 2 kl. 13:30-17:45. Finalspelet spelas den 11/6 kl. 14:30 på Bowl-O-Rama, Årsta.
Skåne har anmält 4 lag, ett lag i varje klass (3 flickor födda 1/1 2007 eller senare, 3 pojkar födda 1/1 2007 eller senare, 3 flickor födda 1/1 2002 eller senare samt 3 pojkar födda 1/1 2002 eller senare).
Länk till tävlingen: https://stbf.se/nyheter/distriktskampen-106-2023/

Queens & Kings tournament 2023
Queens & Kings tournament 2023 är en individuell tävling för juniorer och ungdomar. En del av tanken med tävlingen är att spelare som är med i Distriktskampen ska kunna passa på att spela denna tävlingen samtidigt. Till tävlingen kan man som spelare anmäla sig själv (så om man inte kommer med som spelare till Distriktskampen kan man alltså ordna sin egen resa och spela denna tävlingen). Vi från Skåne har reserverat platser till alla spelare som följer med och spelar Distriktskampen (alltså 12 platser). Max 3 klot per spelare.
Tävlingen spelas på Bowl-O-Rama, Årsta och går över 6 serier AM, 3 serier på hallens A-sida och 3 serier på hallens B-sida. Det är ren slagning som gäller, men indelning i olika klasser beroende på spelarens ålder. Starter i kvalet blir beroende på lottningen i Distriktskampen. Finalerna spelas den 11/6 i samma hall. Tiderna för finalerna är beroende på vilken klass man tillhör och dessa kommer inte krocka med finalen i Distriktskampen.
Länk till tävlingen: https://queensandkings.se/dynamic/start_new.asp

Mer om resan
Skånes BF står för resan men spelarna som åker med betalar 1000:- var. I resan ingår buss till och från Stockholm, boende, måltider (frukost, lunch och middag) samt startavgifter i båda tävlingarna.
Spelarna som åker med representerar Skånes BF och ska därför spela i en Team Skåne-tröja. I finalen i Q&K kan spelaren få lov att spela i en egen tröja om hen vill det.
Boende till spelarna är bokat på 2HomeHotel vilket ligger ca 5 minuters promenad från hallen (Bowl-o-rama). Till Gullmarsplan är det ca 7 min bilväg. Spelarna kommer att bo i trippelrum med de spelare som de spelar Distriktskampen med.
Bussresan planeras bli med 2 st 9-sitsiga minibussar. Spelarna plockas upp på bestämda platser längs vägen som Baltiska bowlinghallen i Malmö, längs E6an vid Landskrona, E4 kring Helsingborg samt Skåneporten, Örkelljunga. Vi återkommer med mer exakta uppsamlingsplatser när vi vet vilka spelare som ska vara med.
Vi beräknar att åka efter lunch på fredagen den 9 juni då vi behöver vara redo för spel i Stockholm på lördag morgon. Vi planerar att äta kvällsmat längs vägen på väg upp till Stockholm. Beroende på hur finalspelet går är vi tillbaka i Skåne senast midnatt söndag.

Ledare
Vi åker med 4 st ledare från Team Skåne men vilka det blir är inte klart ännu. Det åker med minst en kvinnlig och en manlig ledare (det kommer alltså inte att bli 4 manliga eller 4 kvinnliga ledare).

Övrigt
Föräldrar är välkomna att följa med och heja men de betalar och ordnar sin resa med boende och annat själva och de respekterar att gruppen med spelare och ledare håller ihop och gör saker tillsammans hela helgen.

Vi vill reservera oss för att göra om lagen om det kommer in tex 1 st intressanmälan i klassen flickor U21 men 6 st pojkar U16. Då kommer vi stryka laget med U21 tjejer och ersätta det med ett till lag i klassen pojkar U16. Dock är 4 lag max oavsett klasser! Om vi inte får ihop till 4 lag kan vi erbjuda plats till de som lämnat intresse och isåfall endast spela Q&K. Om den frågan uppstår tar vi kontakt med de berörda spelarna.

Anmälan och frågor till Amanda Andersson i Ungdomskommittén på amandasbowling@hotmail.com

Först till kvarn gäller!

Senast uppdaterad: 23-12-07 av Annette Petersson