Sommarlägret detta år har gått i Klippans bowlinghall. Deltagare från alla Skånes hörn anlände till hallen på onsdagen den 2 augusti och förväntningarna var höga. 

Uppackning och lära känna varandra en stund innan vi dök ner på banorna.
Uppvärmning och fritt spel för att mjuka upp kroppen ordentligt då många haft sommarlov från bowlingen. Släppträning , balans och fokus på 2 sista stegen i ansatsen gick lätt som en plätt för att sedan avnjuta kvällsmat innan det var dags för vattenkrig. Några tappra deltagare körde stenhårt och gick all in, 200 vattenballonger senare och det behövdes knappt en dusch.
En godistur till Willys sen blev det kvällshäng i bowlinghallen tills det var dags att sova.
Dag två startar vi upp med frukost för att sedan ta ett pass med sätta ihop hela ansatsen tillsammans med en bra startposition och upplinjering. Ett kortare break med en runda bingobowling innan det var dags för lunch.
Efter lunchen gick vi igenom spärrträning och avslutade med en miniserie som tävling för att deltagarna skulle få visa upp sin pricksäkerhet och få ner så få käglor som möjligt.
Besök fick vi också! Elin Bergkvist, Emma Halttunen och Rasmus Edvall kom och pratade om deras framgångar, deras upplägg inför tävlingar, mästerskap och seriematcher. Sömn och kost är en viktig del för deras uppladdning och vi ledare hoppades givetvis på att just sömnbiten skulle ha inverkan på våra deltagare inför natten. 
Efter lite utfrågning var det dags att inta banorna tillsammans med våra gäster. Deltagarna delades in i 4 stycken 4-manna lag för att möta eliten över 2 serier. Eliten vann men våra deltagare kämpade väl! 2 timmars bowling gick fort, kvällsmat, dusch och en tur till Willys för att sedan runda av kvällen med en timmes pyjamasbowling. 
Efter lite sömn ringde klockan 7.30 och vi startat upp sista dagen med att packa ihop sina sovsaker innan frukost. Till dagens första bowlingpass dök Robert Kaneby upp för att drilla deltagarna. Stabil och bra uppvärmning för att sedan lägga fullt fokus på brytpunkt och banläsning. 4 banor oljade med EA37 och 4 banor EA43 så att deltagarna uppleva skillnaden vid brytpunkt.
Lunch och rast för att orka med lägrets sista bowlingpass.
Olika tävlingar som börjar enskilt för att sedan avslutas i 2manna bakers.
En lite summering från deltagarna.
'' Träningarna har varit lagom och innehållsrika, ett bra schema att följa som inte varit så stressigt utan man har fått tiden till att få träna på sakerna. Träningsinnehållet har där varit något för alla samtidigt som man fått individuell hjälp. Lägret har gett en härlig gemenskap då vi varit lite färre deltagare än vanligt och det har varit skönt. Våra tränare har varit erfarna, positiva, pedagogiska, snälla och superbra.
Vi tränare vill rikta ett stort tack för deltagarnas engagemang och härligheter!
Även ett stort tack till Klippans bowlinghall och personal som haft hand om oss och hjälpt oss med allt vi behövt.
Vi tackar för oss och ska ta igen lite sömn, vi ses nästa sommarläger!
Tony Rosenqvist, Henrik Sinander, Robert Kaneby och vid tangenterna Ronja Edvall 
Annette Petersson   08 augusti 2023 08:19